Az orvos kezel, a természet gyógyít.
Ausztrália legjobb kórháza


 

ChatBox
Csicseregnek a madarak


Jelenleg...
Kórházban kószálók
Akik belépve vannak

Jelenleg 12 felhasználó van itt :: 5 regisztrált, 0 rejtett és 7 vendég :: 1 Bot

Dasie L. Evans, Eliza Zoe Marshall, Lakelynn Grey, Matthew O'Donnell, Wendy Dagenhart

A legtöbb felhasználó (55 fő) Kedd. Szept. 27, 2016 8:03 pm-kor volt itt.
Hozzászólások
Üzeneted jött?
Today at 1:15 pm
írta a posztot
Yesterday at 10:06 pm
írta a posztot
Yesterday at 9:16 pm
írta a posztot
Yesterday at 9:11 pm
írta a posztot


Share | 
 
Nate&Dasie || What happened?!
Előző téma megtekintése Következő téma megtekintése Go down 
SzerzőÜzenet

▪▪ Hozzászólások száma :
164
▪▪ Hírnév :
1
▪▪ Megjöttem :
2015. Jul. 10.
▪▪ Tartózkodási hely :
kórház.

»Hétf. Okt. 10, 2016 2:47 pm Keletkezett az írásDoctors save lifeEgyértelműen a kórlapok töltögetése a legunalmasabb része az sebészek életének. A műtétek, a kutatások izgalma után mindig annyi a papírmunka, hogy az ember egészen belesüllyed, és már-már kilátástalannak látja a helyzetet. Mindig mindent le kell jegyezni, a műtétek teljes forgatókönyvét, az összes komplikációt, gyógyszereket, és aztán posztopokat kell gyártani. A szakorvosok ezt a munkát a rezidensekkel, a rezidensek pedig a gyakornokokkal végeztetik, csakhogy ma az össze gyakornokot elvitték, és így rám marad. Támaszthatom a pultot egész álló délután, és körmölhetem, hogy nem, Mrs. Taylornak nem volt vérzése a jobb pitvarban, miközben helyrehoztuk az artériát, igen, Mr Sanders allergiás a penicilinre, hogy Miss Jordan saját felelősségre távozott, és hogy a gyerekek, akik mellesleg ikrek, tökéletes tüdőt kaptak a transzplantáció során, nem merült fel a kilökődés veszélye. Nincs is jobb móka ennél.


Belekortyolok a bivalyerős dupla expresszómba, és lejegyzem az utolsó adag gyógyszert az adott betegnél. Elégedetten hajtom le a kék füzet fedelét, és tolom át ahhoz a részhez, ahol a kész kórlapokat tartom. Kicsit megnyújtóztatom a nyakamat, lerakom a tollat, átmasszírozom a kezem. Hihetetlen, hogy amikor műtők, akkor órákon át bírom fogni a szikét, a fogót, vagy tudok csomózni mind a két kezemmel, de ha már fél órán át kell tollal írnom, megfájdul, és megunom. Azt sem tudom, hogy melyik dokinak a kórlapjait írogatom, mert csak minden kardios szakorvos ide adta nekem őket. Szeretik, hogy a memóriám tökéletes, és így mindent le tudok jegyzetelni.


Ha már itt tartunk nem is láttam azóta Nate-t, hogy felugrott hozzám. Már eltelt kb. három nap, de mivel én vagy a műtőben vagyok, vagy éppen az egyik alvós szobában tanulok, így bizonyára véletlen. Az igazság az, hogy nincs mit mondanom neki. A vizsgámra kell koncentrálnom. Hamarosan szakorvos leszek, egy szinten vele, és végre nem szólhat bele a munkámba. Alig várom már, hogy elhúzhassam innen a csíkot, és a díjakkal a kezemben integessek vissza mindenkinek, aki valaha is rosszul bánt velem...


- Doktornő!  

Hirtelen hang szól ki mögülem, azonnal odafordulok, és akkor látom, hogy az egyik betegnek a szinusz ritmusa hirtelen billent. Besietek a szobába, és kinyomom a gépet, ami hangosan pittyeg. A szív nem áll le, de túlpumpálódik vérrel.

- Sürgősségi thoracotomiára van szükség. Hozzanak mellkastálcát!

- Nem kéne megvárnunk a szakorvost?

- Nincs rá idő. Pillanatokon belül leállhat a szíve. Kesztyűt kérek. Szikét.


Gyorsan belebújtatnak, közben a beteget átfordítják, Betadine-t öntenek a mellkasára. Megfogom a tízes szikét, a másik kezemmel számolom a távolságot, és már vágok is. Kis csíkban elkezd gyöngyözni a vére, és szinte azonnal stabilizálódnak az értékei. A szikét leteszem, és szivacsot veszek, hogy letöröljem a vért. Sajnos ez nem hosszútávú megoldás, azonnal fel kell vinni a műtőbe. De kinek a betege ő? És mi a baja? Az egy dolog, hogy most visszahoztam az életbe, de valami baj van a szívműtétével, mert a szíve túl sok vért pumpált, amit ki kellett engedni. Általában akkor történik ilyen, ha a graft nem jó, de vajon ki rontotta el?

- Csipogtassanak újra dr. Grahamre. Ő az osztályvezető. Kinek a betege?

Néma csend. Benn áll néhány nővér, és két rezidens, de senki nem szól semmit. Ellépek a betegtől, leveszem a kesztyűt és a tálcára dobom.

- Kérem a kórlapot most!

Egy olyan beteget láttam el, akinek fogalmam sincs, hogy mi baja, és ki az orvosa. Természetesen ez kötelességem. De akkor miért nem mond senki semmit?
made by torie ♥
Vissza az elejére Go down


Szakorvos
▪▪ Hozzászólások száma :
278
▪▪ Hírnév :
2
▪▪ Megjöttem :
2015. Jul. 10.
▪▪ Korom :
36
▪▪ Tartózkodási hely :
▲Sydney

»Csüt. Okt. 13, 2016 9:28 pm Keletkezett az írás
Dasie and Nathan
This is life. It's a test. It's a game. Did you pass?
Az egész napom egy kibaszott rohanás. Unom már, hogy egy percem nincs leülni, de emellett szeretem is, hogy nem egy olyan kis kórházban dolgozom, ahol naponta két beteget hoznak be. Itt pörög az élet, de persze a hátulütője is megvan az egésznek. Ma még egy falatot sem ettem, és most már kezdek rohadt éhes lenni, de nincs nagyon időm ezzel sem foglalkozni.
A mostani a harmadik műtétem a mai nap folyamán, és már kezdem azon kapni magam, hogy egy kicsit figyelmetlenebb vagyok, mint általában. Kéne egy kis pihenés. Egy pár szabadnap, aminek lassan már a fogalmát sem ismerem.
- Csökkentsük a szívmotor teljesítményét. – mondom az egyik rezidensnek, aki épp a mostani műtétnél segédkezik. Figyelem a reakciót, miközben megszólal a csipogóm. Hát ez csodálatos. Ránézek egy pillanatra, mikor látom, hogy az egyik betegemmel van baj.
- Fasza. Csökkentse még jobban, a szívműködés stabilizálódik. – jelentem, és a csipogó hang egy pillanat múlva újból felcsendül. A szemem forgatom, és egy pillanatig azt sem tudom, hova kapjak, mivel egyszerre két helyen kellene lennem, ami nyilvánvalóan nem fog menni.
Mikor teljesen stabilizálódott a szívverés, már rutinszerűen varrom össze a szegcsontot és a vágást.
- Intézzék tovább, nekem máshol van dolgom. – mondom, és már rohanok is a kórterembe. A folyosón leveszem a maszkot, amíg oda nem érek, hogy kapjak egy kis oxigént rendesen, majd mikor futva beesek a szobába, látom, hogy már valaki intézkedett, de amikor meglátom, egy pillanatra felhúzom a szemöldököm. Dasie? Egyedül?
- A műtőbe, azonnal! – mondom, és futva indulok el felfelé a kettes műtőbe, de még az ajtóból visszafordulok. – Gyere, a másik rezidens most foglalt. Lesz még egy-két szavam hozzád. – mondom, és már ott sem vagyok, minél hamarabb el kell végezni a műtétet, különben súlyos következményei lesznek. Dasie már elkezdte a beavatkozást, holott engedélye nem volt rá, és ez nem volt túl jó húzás tőle. Azt meg kell hagyni, hogy lehetséges, hogy megmentette a beteg életét, de akkor is, ezzel együtt megszegte az egyik szabályt is.

***

- Tolják vissza a kórterembe, és infúziót neki. – mondom, miközben Dasie-t szemlélem.
A műtét sikeresen lezajlott, Dasie lelkesen segédkezett a műtétnél, én pedig ahányszor ránéztem, mindig beugrott, hogy mit csináltunk három nappal ezelőtt a lakásán. A maszk mögött el-el mosolyodtam, de ezt ő nem láthatta. Nem mondom, szívesen megdugnám még egyszer, ha lenne rá lehetőségem.
Nem szólok semmit, leveszem a műtős ruhát, és egy pillanat alatt kiviharzok a műtőből, Dasienek egy szót sem szólva. Lesz még hozzá egy-két szavam, az biztos, de előtte muszáj bekapnom két falatot, mert érzem, hogy a vércukorszintem nem éppen a megfelelő szinten áll.
- Passzolj ide két Sneakerst, Sam. Majd ha lesz időm, eszek valami normálisat is. – mondom, majd fizetek, és a pihenőbe igyekszem, közben előkapva a zsebemből a telefont.
„A százkettesben várlak.” – pötyögök csak ennyit be a rezidens lánynak, aki valószínűleg már most nem tudja, hogy most éppen miért hívom a helyszínre. Bár sejtheti, hogy nem azért, hogy elbájcsevegjek vele, sokkal inkább azért, mert kurvára nem úgy csinálta a dolgokat, ahogy az egy rezidensnek le van írva. Az más kérdés, hogy jól tette, de hát miért ne csesszem le, ha már van rá módom?


● ● ● ● ● ● ● ● ● ● ● ● ● ● ● ● ● ● ● ● ●
your looks can kill So now you’re dead
Vissza az elejére Go down

▪▪ Hozzászólások száma :
164
▪▪ Hírnév :
1
▪▪ Megjöttem :
2015. Jul. 10.
▪▪ Tartózkodási hely :
kórház.

»Vas. Okt. 16, 2016 8:59 pm Keletkezett az írásDoctors save lifeA hirtelen pánikban mindenki elhallgat, néma csend övezi az egész kórtermet. Az egyik nővér a kezembe nyomja a kórlapot, de még bele sem tudok nézni, amikor Nate már megjelenik. Hol az Istenben volt ez idáig?? A betege már haldoklott. Leteszem a kórlapot a szekrényre, ránézek, és tudom, hogy mire gondol. Ideges lesz, mert nem vártam meg az eljárással, ugyanakkor azt is tudja, hogy a betegének nincs sok ideje. Azonnal helyre kell hoznunk a hibát. Nem mondok semmit, csak teszem, amit kell. Indulok utána a műtőbe. Leveszem a fehér köpenyemet, felkötöm a hajamat és belepréselem a sapkába. Csak azért jövök én, mert a másik rezidense elfoglalt. Szép mondhatom, szép. Én vagyok a legjobb, ezt ő is tudja. Haragszik.


Ez volt életem legkellemetlenebb műtéte. Néma csend, senki nem mondott semmit. Ráadásul akárhányszor ránéztem az jutott eszembe, ahogy a földön keféltünk. Rémes egy helyzet volt, de persze ketten tökéletesek vagyunk, a beteg túlélte, a szíve makk egészséges. A műtétről sietősen távoztam, hátha így megúszhatom Nate haragját, de amint a menzára értem egy pohár kávéért, kaptam az üzenetet. Nem tudom, hogy pontosan mit akar mondani, de biztosan nem lesz kellemes. Tudom, hogy az arroganciám néha veszélybe sodor. Az orvosok szimplán nem akarják elfogadni, hogy képes vagyok már erre. Nem az a kis béna gyakornok vagyok, egyedül is megy egy mellkas felnyitása. Tudom, hogy nincs rá engedélyem, és ha a beteg meghalt volna, Nate lenne a hibás, mert ő felel értem. De bíztam az ösztöneimben.


Elveszem a kávémat, és kedvetlenül indulok meg. Húzom kicsit az időt, benézem betegekhez, mosolygok mindenkire. Aztán a százkettes előtt megállok. Ő már tutira benn vár rám. Ez egy ügyeleti szoba, vagyis ágyak, ágynemű, szekrény, fürdőszoba van benne. Azért találták ki, hogy az éjszaka során le tudjanak dőlni az emberek. Az más kérdés, hogy soha nem erre használja senki. Lassan benyitok, és persze ő már ott van. Én nem akarom ezt az egész helyzetet. Soha nem ismerném el neki, hogy hibáztam.


- Mi volt ilyen nagyon fontos? A beteg él, nem ez a lényeg? Megmentettem, mert maga késett...


Magázom. A szőnyegen elhangzott "dugj meg" után ez valamivel másabb légkört teremt, de ő most a felettesem. Így is egy hangyányit pimasz vagyok. Nem akarok neki magyarázkodni. Megmentettem egy életet. Becsukom magam mögött az ajtót, és megállok vele szemben. Farkasszemet nézünk. Miért van az, hogy most az ajkai jobban érdekelnek, mint maga az eset?

made by torie ♥
Vissza az elejére Go down

Sponsored content


»Today at 3:47 pm Keletkezett az írásVissza az elejére Go down
 
Nate&Dasie || What happened?!
Előző téma megtekintése Következő téma megtekintése Vissza az elejére 
1 / 1 oldal

Permissions in this forum:Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban.
-
Ugrás: