Az orvos kezel, a természet gyógyít.
Ausztrália legjobb kórháza


 

ChatBox
Csicseregnek a madarak


Jelenleg...
Kórházban kószálók
Akik belépve vannak

Jelenleg 3 felhasználó van itt :: 0 regisztrált, 0 rejtett és 3 vendég

Nincs

A legtöbb felhasználó (67 fő) Csüt. Júl. 20, 2017 3:37 am-kor volt itt.

Hónap nyertesei
Hat nyertesünk..


Share | 
 
Average Day in EM
Előző téma megtekintése Következő téma megtekintése Go down 
SzerzőÜzenet

Vendég

Vendég

»Hétf. Okt. 17, 2016 2:48 pm Keletkezett az írás


to: Dr. Winfield

Vakmerően bátor, vagy vakmerően hülye?
Kifejezetten rossz passzban van mostanában Mira, amiért kizárólag önmagát okolhatná, bár kivételesen nem a másnaposság, vagy éppen a még aznaposság okozza. Érzi a feszültséget a testvére és közte, valahogy azt is, hogy a kimondatlan dolgok azért lebegnek tovább, hogy ne lépjen le. Pedig megfordult a fejében, hogy mindenkinek az lenne a legjobb, ha a saját lábára állna. De mégis hogyan, mikor, de legfőképpen miből? Hiába látja be ép ésszel, mit kellene tennie, ha pillanatok alatt elbújnak ösztönei és megy utána, mintha mézesmadzag lógna előtte. Ma azonban ismét rezidensként kell hogy helyt álljon. Nem, mint testvér, barát, vagy éppen mintagyerek; mondjuk, valljuk be őszintén, egyiknek sem igazán való. Ő reménykedik benne, hogy a dacból választott, de erővel és akarattal felépített tanulmányai meghozzák azt a sikert, amire régen vár. Talán ez lehetne az áttörés, de ahhoz előbb össze kéne szednie magát.
Nagyot sóhajtva lép a szekrényhez, ismét kiveszi a köpenyt, felpattintja a kis névjegykártyáját, tollak a zsebbe, majd becsukva végigmormolja magában, mint mindig a legfontosabbakat. Ebben valami módon mentsvárat lát. Már este nyolc is elmúlt, azon kevés szerencsések közé tartozik, akiknek mára szól a beosztása. Mire kievickél a menedékéből az egyik traumatológus vagy öt kórlapot hajít az ölébe, hogy legyen kedves befejezni őket és már rohan is. Valami nagyobb baleset lehetett, mert több mentő is érkezik, és kapkod is mindenki rendesen. Hétvége lévén főleg ügyeletesek vannak bent, és nem is teljes a személyzet, így amelyik sebészre, nővérre, vagy más szükséges szakorvosra, csak lehet és elérhető, rácsipognak. Még pár rezidenstársa és gyakornok is akad talán, de egyáltalán nem szabályszerű, hogy ők bármit - maguktól döntve - tegyenek, azonban a baj nem lehet kicsi.
Újabb hordágy érkezik, egy idős nénivel, akit éppen mellette tolnak el, de már nincs, aki átvegye. Elkapja a beteg a fehér köpenyt, majd sírva, alig érthetően nyögi, hogy segítsen rajta. Ijedten felpislog a mentősökre, majd átnézve a másik oldalra látja az egyik rezidenstársa vészjósló tekintetét és fejrázását. Fenébe is, hát azért van itt, hogy segítsen. Már előre tudja, hogy nem százas, hogy ebbe belevág, de… Felhúzza a kesztyűt és elindul.
- Mit tudunk?
Pillant a mentősre, a néni ekkor elengedi őt és a hordágy mellett lépdelve tart velük az egyik üres kezelőrészhez. Megvárja még az eddig tudható kortörténet és az alapértékek elhangzanak, majd a jelen lévő nővérekkel együtt nézi át a néni külsérelmeit. A fájó, zsibbadó bal kezén, ami nem mozdul és eléggé feldagadt, egy-két régebbinek tűnő kék folton túl semmit nem talál. A segítségeivel együtt nekikezd a legfontosabbaknak, miközben magában pörgeti végig a lehetséges rosszabbnál rosszabb forgatókönyveket. Néha kicsit sem határozott és vidám arckifejezése már-már megrémítheti az embert. Zsibbadás, akár szívroham, vagy sztrók is lehet a dologban, a feldagadt és sérült kéz eret zárhatott el. Gyorsan kér tőlük pár mindig elvégzendő tesztet, majd röntgent, mivel az esésről nem tudni semmit talán CT is kéne? Itt kicsit megakadt. Annyira érzi, hogy valami kimarad! Kapkodja a fejét, még körülötte oxigént adnak a néninek, próbálják a kezét röntgenezhető állapotba helyezni és várnák a további utasítást, hirtelen szegeződnek felé… vagy inkább a bejáratra, ami mögötte van a szemek?
Credit


A hozzászólást Mira Steele összesen 1 alkalommal szerkesztette, legutóbb Pént. Okt. 28, 2016 4:47 pm-kor.
Vissza az elejére Go down

▪▪ Hozzászólások száma :
11
▪▪ Hírnév :
5
▪▪ Megjöttem :
2016. Oct. 12.
▪▪ Tartózkodási hely :
sydney.

»Kedd Okt. 18, 2016 10:51 am Keletkezett az írásJust another night on the ERMár éppen felemeltem volna a kanalamat, és megízleltem volna az ázsiai levesnek a fűszeres ízét, amikor a csipogom jelzett. Már este nyolc is elmúlott, nem vagyok ma ügyeletes, tehát minden bizonnyal nagy tömegbaleset van, vagy valami fontos történt a kórházban. Felállok a kanapéról, megnézem a ketyerét, és látom, hogy 911-et jelez. Vészhelyzet van. Ez azt jelenti, hogy nemhogy a levesemet nem tudom megenni, de átöltözni sincs időm, azonnal rohannom kell be. Kinyomom a tévét, veszek egy cipőt, kabátot és már rohanok is a kórházba. Vajon ki cseszett el és mit?


Ahogy beérek a sürgősségire, látom, hogy teljes a káosz. Szinte minden orvos benn van, a gyakornokok és rezidensek össze-vissza szaladgálnak, kezükben vér, gyógyszer vagy kötszer van. Én a pulthoz lépek, mivel fogalmam sincs, hogy kihez hívtak be. A traumatológus rám néz.
- Winfield, a kettes trauma.
Bólintok, és gondolkodás nélkül elindulok oda. Útközben felveszem a sárga traumaköpenyt, és kesztyűt szerzek. A hajamat felkötöm. Nagyon fáradt, és éhes vagyok, és ez egy rettentően hosszú este lesz. Ha tömegbaleset van, akkor általában minden osztály erősen érintett. De valakinek biztosan megreped a lépe, vagy szivárog a mája, vagy éppen összeomlanak a belső szervei. Ezért szinte biztos, hogy műteni is fogok. De hol van a kis rezidensem? Hol van Ellie Spencer ma este? Körülnézek, de nem látom sehol. Remélem nem öl meg senkit, mert a szakorvosi vizsga itt a nyakán. Minden haláleset egy rossz pont.


Belépek a traumára, és látom, hogy Steele van vele, ő látta el. Nekem úgy tűnik, hogy nem sok mindent kezdett az öreg hölggyel. Azonnal átveszem a helyét.
- Jó estét. Dr. Winfield vagyok. Steele, engedjen oda, és meséljen, mit tudunk?
Nem ismerem őt olyan nagyon jól, a szakirányát sem tudom, de ma este nem is fontos. Sok a beteg, kevés az orvos, aki éppen ott van, az lát el. A sztetoszkópommal gyorsan meghallgatom a tüdejét, de tiszta légzési hangot állapítok meg. Látom, hogy oxigén maszk van rajta, de ezt inkább a kora miatt javasolnám. A keze be van dagadva, de nincs nyílt törés. Mintha nem is hallgatnám Steele-t, felteszem a legfontosabb kérdéseket.


- Steele, kért orto konzultációt? Ct? Röntgen? Kapjon morfiumot a fájdalomra.
Közben elkezdem a hasát tapogatni. Én csak akkor kellek, illetve akkor tudok segíteni, ha ott van valami fájdalom. Két kezemmel erős nyomást gyakorlok mindegyik kvadránsra, és az egyiknél, ott, ahol a lép van, a néni felnyög. Folyadék van a hasában. Sürgősen kell egy hasi CT. De ma este is tanítani kell, mert ez egy gyakorló kórház. A rezidensre nézek, aki mellettem áll. A szobában mindenki elhallgat. A kezemet azon a ponton tartom, ahol a hölgy feljajdult.
- Steele, fájdalmat érez itt. Ez mit jelent?

made by torie ♥
Vissza az elejére Go down
 
Average Day in EM
Előző téma megtekintése Következő téma megtekintése Vissza az elejére 
1 / 1 oldal

Permissions in this forum:Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban.
-
Ugrás: