Az orvos kezel, a természet gyógyít.
Ausztrália legjobb kórháza


 

ChatBox
Csicseregnek a madarak


Jelenleg...
Kórházban kószálók
Akik belépve vannak

Jelenleg 4 felhasználó van itt :: 0 regisztrált, 0 rejtett és 4 vendég :: 1 Bot

Nincs

A legtöbb felhasználó (67 fő) Csüt. Júl. 20, 2017 3:37 am-kor volt itt.

Hónap nyertesei
Hat nyertesünk..


Share | 
 
heather&dasie | műtő. többszörös trauma.
Előző téma megtekintése Következő téma megtekintése Go down 
SzerzőÜzenet

avatar
▪▪ Hozzászólások száma :
176
▪▪ Hírnév :
2
▪▪ Megjöttem :
2015. Jul. 10.
▪▪ Tartózkodási hely :
kórház.

»Vas. Aug. 23, 2015 9:52 am Keletkezett az írásthis is not a game anymore


- Rendben, akkor a többi sérültet majd ellátják, mi meg be tudunk mosakodni.
A sürgősségi egy őrület akkor, amikor nagy tömegbaleset van, mert minden olyan iszonyúan gyorsan történik. Tulajdonképpen itt mutatkozik meg, hogy ki az, aki majd jó orvos lesz, és aki az, aki nem. A káosz csupán egy dolog, amit itt kezelni kell tudni, igazából az együttmükődés az, ami meghatározó. Mindenkinek van egy feladata, és aztán, amikor elkészül vele, össze lehet dobni, hogy ki mire jutott. Ekkor jutunk el a diagnózishoz. A traumatológus abban segít, hogy meghatározza, a sok diagnózis közül melyikkel foglalkozzunk legelőször. Ez az, amiben mindenképpen rájuk kell hallgatni. Aki ezt a szakirányt választja, ezt tanulja majdnem egy egész életen át. Itt minden a rutin kérdése.

Heather szerint is mivel kritikus azonnal vinnünk kell. Én átlépek a túloldalra, és az ágy tolásában segítek. Ha útközben megint leáll a szíve, akkor nagyon nehéz lesz újraéleszteni. Figyelem a monitort, és aztán elindulunk a folyosón. Konkrétan majdnem futunk, előttünk meg szegény ápoló jelzi a vészt. A liftbe toljuk és a harmadikig megyünk. Szerencsére útközben semmi baj nem történik, én Heather-rel együtt megyek bemosakodni.
- Készen állok. Én vagyok az egyetlen kardios? Lehet azért egy szakorvos nem ártana.

Tudom, hogy el tudom végezni. Képes vagyok rá. Viszont, amíg nem vagyok szakorvos nem dönthetek egyedül mindenben. Ha bármi gond adódik, valami komplikáltabb szívügy esetén, szükségem van még a mentoromra. Miközben pontosan négy percig mosom a kezemet a szivaccsal, elmondok magamban egy imát. Sokkal nehezebb ezt csinálni, mint az ember hinné. Ő egy kritikus beteg, nem tudni róla semmit, mivel nem bírta volna ki a CT-t, meg a röntgent.

Heather után én is belépek, egyenesen az asztal mellé állok. Mielőtt szikét kérnék, viszont megszólalok. Semmit sem akarok a véletlenre bízni.
- Akkor a neuro és az orto mindenképpen kell, be is kell majd mosakodniuk szerintem, illetve kérem csipogjanak rá Lizzie-re. Nem tudom merre járhat.

A csipogós asztal mögött álló nővérre pillantok, aki már fel is veszi az enyémet. Bólintok. Remek. Ma életet mentünk.

- Készen állok Dr Tyler. 10-es szikét kérek.
A nővér a kezembe nyomja, én pedig átveszem, és kiszámolom a mellkason azt a pontot, ahol bele fogok vágni a betegbe. A Betadine már a teljes mellkason ott van és csak most látom, hogy mennyire deformáltak a bordái. Egy pillanatra megállok, anélkül, hogy belevágtam volna. Ha bordatörése van, akkor az is lehet, hogy az egyik szúrj a tüdőt, vagy a szívet. Nem hezitálok, belevágok, majd miután megtettem, gyorsan átadom a szikét a nővérnek.

- Bordaterpeszt.
Mind a két kezemmel beillesztem a beteg testébe, de csak óvatosan, mert nem tudom hányas bordák törtek el. Csavarom, csavarom, hogy jobban lássam a szívet, aztán hirtelen ömlik belőle a vér. A köpenyemre, a földre, mindenhová csak ömlik, nem látom a forrását, és itt már a szívás nem elég. A tálcára dobom a bordaterpeszt, és szivaccsal próbálom kitörölni, felszívni a sok vért.

- Mi ez a sok vér? Honnan jön? Mi az isten? Ez nem volt az ultrahangon.

Láttam folyadékot, de semmi mást. A kezemmel óvatosan belenyúlok a szívhez, hogy megtapogassam.

- Nem tudom, dr. Tyler, azt hiszem, hogy ez haemathorax. Nagyon kellett volna az a mellkasi ultrahang. Nem gondolja?

Veszem a szivacsokat és csak itatom a sok vért. Ha a mellkasi erek sérültek, és az okozta a vérzést, akkor mindenképpen kell kapnia plazmát, és hetes faktort. Súlyos vérveszteséget szenvedhetett. Atyaég.


made by torie ♥
Vissza az elejére Go down
 
heather&dasie | műtő. többszörös trauma.
Előző téma megtekintése Következő téma megtekintése Vissza az elejére 
1 / 1 oldal

Permissions in this forum:Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban.
-
Ugrás: