Az orvos kezel, a természet gyógyít.
Ausztrália legjobb kórháza


 

ChatBox
Csicseregnek a madarak


Jelenleg...
Kórházban kószálók
Akik belépve vannak

Jelenleg 2 felhasználó van itt :: 0 regisztrált, 0 rejtett és 2 vendég :: 2 Bots

Nincs

A legtöbb felhasználó (67 fő) Csüt. Júl. 20, 2017 3:37 am-kor volt itt.

Hónap nyertesei
Hat nyertesünk..


Share | 
 
Csoportleírás
Előző téma megtekintése Következő téma megtekintése Go down 
SzerzőÜzenet


Admin
avatar
▪▪ Hozzászólások száma :
23
▪▪ Hírnév :
1
▪▪ Megjöttem :
2015. Jul. 08.

»Hétf. Júl. 13, 2015 6:14 pm Keletkezett az írásCSOPORTLEÍRÁS

Az alábbiakban a csoportok részletes leírását találhatjátok, ha bármi kérdésetek akad, forduljatok a staff-hoz bizalommal.
A szakiránylistát itt találhatjátok, a szakirány foglalót itt, az egyéb tudnivalókat a kórházról pedig itt.


SZAKORVOSOK
A legmagasabb beosztás, ha valaki már választott szakirányt, és tényleg már csak azzal foglalkozik, amivel szeretne. Ahhoz, hogy rezidensből szakorvos legyen, szakorvosi vizsgát kell tenni, amihez már akkor tudni kell a szakirányt. Mivel a rezidensség általában 6 évig tart, ezért 30 évnél fiatalabb szakorvosok biztosan nincsenek, és a kórházunkban nem is lehetnek. A szakorvosok mindennap rezidensekkel dolgoznak, akik hozzák magukkal a gyakornokaikat. A szakorvosok feladata, hogy tanítsák az újoncokat, ha tehetséget látnak egy orvosban, akkor felkarolják, és tereljék őt. Kutatásokban vesznek részt, és folyamatosan publikálnak. Nyilván egyedül is műthetnek már, ők döntik el, hogy milyen eseteket vállalnak


REZIDENSEK
Orvosi, szakmai jelentése: az orvosi diploma megszerzését követően 3-7 évig tartó, kihelyezett, kórházban zajló szakorvosképzésben résztvevő orvos. Vagyis a gyakornok év utáni vizsgát követő pár év. Iránytól függ, hogy mennyi év, a mi kórházunkban egységesen hat évig tart. Ez alatt az időszak alatt az orvosok minden területen, ami csak szükséges, be kell, hogy mutatkozzanak. Nem szakosodhatnak, kivéve az utolsó éves rezidensek, akik a vizsgájukra készülnek. Minden területen kell, hogy asszisztáljanak, be kell mosakodniuk többféle műtétre. Gyakornokaik lesznek, akiket tanítaniuk kell, vinniük kell magukhoz az esetekhez. A rezidensség a leghosszabb időszak, hat évig tart, ez idő alatt kell a legnehezebb döntéseket is meghozni, szakosodni kell, és aztán egy nagyon nehéz vizsgán kell még átmenni, hogy végül szakorvosok lehessenek. Az utolsó évesek közül választják egy évre a vezető rezidensi posztot, aki felügyeli a többit is. Olykor van közöttük verseny is pl. az első saját műtétért zajló verseny. Figyelem! A junior rezidensek nem szakosodhatnak (1-5. év), ezt csak a senior rezidensek tehetik meg (6. év), a vizsgájuk miatt. Szeretnénk hangsúlyozni, hogy pl. egy junior rezidens sebésznek nem szabad csak a majd általa választott irányban lennie, minden területen meg kell mutatkoznia, minden egyes nap más és más szakorvoshoz van beosztva, hogy minden területen jártas legyen!!


GYAKORNOKOK
Az orvosiról egyenesen ebbe a posztba kerülnek a friss orvosok. Az orvosi egytetem 4 évig tart, ezután leszel gyakornok. Nem egy hálás dolog, de itt sajátítják el a legfontosabb dolgokat: az alapokat. Ha valaki már itt lemarad, akkor később könnyen kibukhat. Csupán két évig tart ez az időszak, rövid tehát, és utána egy nagyon alapos írásbeli tesztet kell kitölteni, amit könnyű elbukni, így mindig figyelni kell. A gyakornokok különböző rezidensekhez vannak beosztva, mellettük kell maradniuk a rezidensi vizsgáig, utána majd nekik is gyakornokaik lesznek. Ők általában csak nézik a műtéteket, kutatásokat, egyebeket, ritkán érhetnek bármihez is hozzá, de minden rossz és unalmas munkát ők végeznek pl. vért vesznek, katétert tesznek be, viszik a betegeket a radiológiára.


MEDIKUSOK
Leendő orvosok, akik még az egyetem padját koptatják, de hamarosan kikerülnek onnan, és gyakornokká válhatnak valamelyik neves kórházban. Ezen kívül a medikusok sokat járnak a kórházba, mert sokszor látogathatnak meg műtétet, jönnek boncolni, labor gyakorlatra. Már most szerezhetnek jó pontokat, ha kuli melókat vállalnak el. Az egyetemen az oktatás négy évig tart, az utolsó két évben történhet munka a kórház területén.  


EGYÉB EGÉSZSÉGÜGYISEK
Az oldalunkon ebbe a csoportba megy minden olyan ember, aki nem vesz részt a gyakornok-rezidens- szakorvos programban, de a kórházban dolgozik. Itt egy lista, hogy ide kik tartoznak:
- Nővér/ápoló
- Fizikoterapeuta
- Pszichológus
- Mentős
- Fogorvos
- Gyógyszerész
- Gyógytornász
- Dietetikus
- Védőnő
- Háziorvos


PÁCIENSEK
Nos, mindenki, aki beteg és a kórházba kerül, annak ez a csoportja. Nyilván nem arra gondolunk, hogy ha valakinek kimegy a bokája, és ezért eltölt a kórházban pár órát, vagy valaha el volt törve valamije, az idekerül. Mi ide azokat várjuk, akik állandó betegek. Mik lehetnek ilyenek? Vese- és májelégtelenségben küzdök, egyéb átültetésre várók, rákban szenvedők, amputáltak, súlyos balesetet szenvedők többszörös traumával stb. Akad egy pár olyan betegség, amivel sajnos a kórházban ragad a páciens.


CIVILEK
Nálunk nincs külön rokon, vagy látogató csoport, hanem ez gyűjti egybe az összes olyan embert, akinek semmi köze a kórházhoz, vagy csak nagyon kevés. Értelemszerűen bárkivel történhet baleset, vagy kell egy éves rákszűrés, vérvétel stb., ezekért a civilek is ugyanúgy bejárhatnak a kórházunkba, annyi különbséggel a páciensektől, hogy ők nem maradnak ott.  


PROFESSZOROK
Tapasztalt orvosok, kutatók, akik arra tették fel az életüket, hogy ifjú medikusokat neveljenek, a jövő orvosait és hírességeit. Az életük nem egyszerű, hiszen a kezdetektől nekik kell minden tudást a fiatalokba önteniük, hogy aztán amikor ők kikerülnek a padok közül, egyenesen a kórházba, helyt tudjanak állni. Ebbe a csoportba csak azok a professzorok, oktatók, tanárok tartoznak, akik a St. Claires University-n dolgoznak, más egyetem tanárai a civilek csoportba tartoznak.  
Vissza az elejére Go down
 
Csoportleírás
Előző téma megtekintése Következő téma megtekintése Vissza az elejére 
1 / 1 oldal

Permissions in this forum:Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban.
-
Ugrás: